کامپاندهای پلی‌پروپیلن با EPDM چیست؟

کامپاندهای پلی‌پروپیلن با EPDM چیست؟

پروپیلن یک مواد پلیمری پرکاربرد است که در صنعت پلاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرد چون خواص و ویژگی‌های خاصی دارد. از این رو کامپاند‌های پلی پروپیلن در صنعتهای زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل داشتن قابلیت‌های ویژه‌ای مورد توجه قرار گرفته است. از این رو ما در این مقاله می‌خواهیم شما را بیشتر با کامپاندهای پلی پروپیلن آشنا کنیم.

برای افزایش مقاومت در برابر ضربه‌ها پلی پروپیلن آن را با ای پی دی ام کامپاند می‌کنند. کامپاند‌های پلی پروپیلن و ای‌پی‌دی‌ام به صورت گسترده در تولید قطعاتی که انعطاف پذیرند و در برابر ضرب مقاوم هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد. کامپاند‌هایی بر پایه پروپیلن بیشتر در صنعت خودروسازی به کار می‌رود و هر چقدر مواد اولیه این آلیاژ‌های پلیمری مرغوب باشد قطعاً شما با مزایای زیاد آن روبرو می‌شوید.
برای افزایش مقاومت در برابر ضربه و انعطاف‌پذیری پلی‌پروپیلن، آن را با EPDM کامپاند می‌کنند.


مزایای کامپاند EpDM


این کامپاند خواص زیادی دارد که مهمترین آن این است که در برابر ضربه‌ها بسیار مقاوم و انحطاف پذیری بالایی دارد و از نظر اقتصادی کم هزینه می‌باشد. در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی کاربرد بسیار زیادی دارد و بهتر است ما در اینجا به چند مورد از مزایای آن بپردازیم.
۱_مهمترین چیزی که مد نظر قرار گرفته این است که مقاومت در برابر ضربه‌ها دارد و انعطاف پذیری مناسبی را در خود ایجاد کرده و همین امر باعث می‌شود که کاربرد آن در صنعت‌های متعدد افزایش یابد.
۲_دمای بسیار بالا را تحمل می‌کند و می‌تواند در برابر شرایط آب و هوایی متعدد از خود واکنش و مقاومت عالی نشان دهد.
۳_مقاومت مناسب در برابر اسیدها و حتی بازها و محلول‌های قطبی دارد.
۴_عایقی مناسب در برابر گرما و الکتریسیته می‌باشد.
۵_مقاوم در برابر فرسایش
۶_وزن سبک
۷_بستن اتصال آسان
۸_قابلیت خم شدن
۹_مقاوم در برابر خوردگی، زنگ زدگی و رطوبت
۱۰_قیمت نسبتا مناسب


صنعت‌هایی که از کامپاند پلی پروپیلن با MDPE سر و کار دارند صنعت‌های زیر هستند.


۱_ کارصنعت سیم و کابل
۲_صنعت خودرو مانند سپر،ضربه گیر ها، گردگیر، درزگیر، گل‌پخش‌کن و …
۳_لستفاده در قطعات لوازم خانگی


با کامپاند پلیمری بیشتر آشنا شوید!


کامپاند پلیمری از سه جز تشکیل می‌شود که جز اول پایه پلیمری که مهمترین و اصلی‌ترین جز کامپاند‌ها هستند و برای راحت ترکیب شدن کامپاند با پلیمر اضافه و مخلوط می‌شود.
عامل سازگاری جز دوم است که ماده‌ای برای یکنواخت پخش شدن و توزیع مناسب افزودنی‌ها و پایه پلیمری در تولید کامپاند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
افزودنی‌های شیمیایی که شامل مواد رنگی و مواد دیگر است به عنوان جز سوم در کامپاند‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بهتر است بدانید که انواع مختلفی از کامپاند پلی پروپیلن وجود دارد و هر کدام از آنها در صنعت های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد که در زیر به چند مورد از این موارد می‌پردازیم.
موارد زیر انواع مختلفی از کامپاند‌ها را معرفی می‌کند:

۱_کامپاند پلی اتیلن
۲_کامپاند پلی پروپیلن
۳_کامپاند تقویت شده با الیاف شیشه ای
۴_کامپاند مهندسی
۵_کامپاندهای پیشرفته پر کننده
۶_کامپاند عایق صوتی
۷_کامپاند تمیز کننده با خواص رئولوژیکی


کاربرد و استفاده از کامپاندهای پلیمری را در زیر با همدیگر مشاهده می‌کنیم:

۱_تولید انواع لوله های آبیاری و تحت فشار
۲_ساخت انواع عایق صوتی
۳_تولید لوازم و قطعات خاتگی
۴_تولید لوازم و قطعات خودرو
۵_ساخت قطعات الکتریکی و الکترونیکی
۶_ساخت لوله های فاضلابی
۷_تولید ظروف یکبار مصرف و لبنی
۸_ساخت و تولید فیلم های بادی

کامپاندهای پلی‌پروپیلن با EPDM چیست؟


قیمت کامپاندهای پلی‌پروپیلن با EPDM به چه عاملی بستگی دارد؟


قیمت این محصول به عوامل‌های مختلفی بستگی دارد که هر کدام از آنها به نوبه خود می‌تواند قیمت‌ها را کاهش و یا افزایش دهد که در زیر ما به چند مورد از عوامل مهم و اساسی می‌پردازیم چون عامل‌های متعددی وجود دارد.
۱_به قیمت مواد به کار رفته باید توجه داشته باشید چون مواد اولیه با کیفیتی در ساخت این محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد که در نهایت قیمت نهایی را مشخص می‌کند به عنوان مثال قیمت پلیمر پایه تاثیر بیشتری در قیمت نسبت به سایر افزودنی‌های ترکیب شده دارد.
۲_عامل مهم و تاثیرگذار دیگری که به تنهایی می‌تواند شما را با افزایش قیمت مواجه کند نوسانات شدید ارز و نوع شرکت‌های سازنده می‌باشد. از آنجایی که این محصول امروزه کاربردهای زیادی دارد شما در بازار خرید و فروش جهانی این محصول را مشاهده می‌کنید که با رقابت زیادی مواجه است و هر چقدر نوسانات بازار در حال تغییر باشد بیشتر روی قیمت تاثیر می‌گذارد.
۳_مواد اولیه‌ای که هر شرکتی برای تولید این محصول استفاده می‌کند کاملاً متفاوت است از این رو این محصول اگر از نوع درجه ۲ باشد قطعاً بی‌کیفیت و از نظر قیمت قابل چشمگیر نمی‌باشد از این رو شما باید شرکت مورد نظر را مورد توجه قرار دهید چون این عامل به نوبه خود عامل تاثیرگذار روی قیمت است.

صادرات انواع کامپاندهای پلی‌پروپیلن با EPDM


از آنجایی که طبق قانون گمرکی صادرات مواد پتروشیمی به دلایل‌های مختلف ممنوع است از این رو شما با ترکیب افزودنی‌ها و مواد خام دیگر می‌توانید محصول جدیدی به نام کامپاند تولید کنید و زمینه صادرات را هموار و از این زمینه مزایای زیادی را کسب کنید. این محصول در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد از این رو کارخانه‌ها برای انجام معامله‌ها و فروش و کسب سود زیاد ترجیح می‌دهند این محصول را صادر کنند که امروزه بازار صادرات در کشورهای ترکیه و چین و حتی عراق و امارات بسیار عالی است.


جمع بندی


ما در این مقاله به یک محصول پلیمری و صنعتی پرداختیم که در زمینه‌های مختلفی کاربرد بسیار زیادی دارد و با مطالعه موارد بالا می‌توانید از مزایا و کاربرد این محصول بیشتر آشنا شوید. وقتی شما به مزایای این محصول توجه می‌کنید مشاهده می‌کنید که قطعاً می‌تواند در تمام صنعت‌ها دربرگیرنده باشد که این افتخار بزرگ شرکت‌های ایرانی است که توانسته‌اند این محصول را با کیفیت بالا تولید و زمینه صادرات را در کشورهای همسایه هموار کنند.


سوالات


۱_آیا کشور ایران به صورت اختصاصی به تولید این محصول می‌پردازد؟بله و توانسته پیشرفت چشمگیری را مشاهده کند.
۲_قبل از تهیه محصول باید به چه نکته‌ای توجه کنید؟اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و حتماً به برند و شرکت سازنده توجه داشته باشید.
۳_بزرگترین معایب این محصول چیست؟وزن نسبتا بالایی دارد.
۴_این محصول در چه زمینه‌ای بیشتر دیده می‌شود؟خودروسازی
۵_بزرگترین مزیتی که برای این محصول می‌توانیم ذکر کنیم چیست؟ضربه گیر و با انعطاف پذیری بالا.